Täällä on tuo nuorempi alkanut näyttää orastavia "minä itse" luonteenpiirteitään. Isoveljelle huutaa erittäin äkäisen ÄHHH, jos isoveikka yrittää viedä jotain minkä hän haluaa. Ei mee kauaa kun meillä on ekat nyrkkitappelut meneillään -painineethan nämä ovat jo pari kuukautta.

Isoveljelle vain ikävä ilmoitusluontoinen asia, että toi pikkuveljen kiusaaminen taitaa loppua melko lyhyeen. On tosta "pikku"veljestä mittojen ja ulkoisten raamien mukaan tulossa melkoinen jässikkä. Että loppukesästä voi olla aikamoista tahtojen taistelua.

Tällä hetkellä pikkuveli 9kk ei halua nukkua. Eilen nukahti lattialle istualleen. Siis istui ja siitä pää lattiaan jalkojensa väliin -ja vartin päästä nousi pystyyn "siis hei, enkai mä missannu mitään" -ilmeellä. Aika hupaisa pikku ukko. Aina välillä alkaa vaan ton "ei niin väsyneen" pienen miehen kanssa hermo kiristyä -kun se lapsen mieliala yleensä myös hieman heikkenee, kun "ei olla väsyneitä".

Niin on pojat erilaisia tämän nukkumisasian suhteen. Viljo on aina ollut sitä mieltä, että "nukkuminen, tuo ihana asia, jota teen mielelläni" -pikkuveli taas onkin näköjään sitten ihan vastakkaisen koulukunnan miehiä. Tällä hetkellä sen saa nukkumaan vain niin, että pitää väkisin sylissä siinä kohtaa kun kaveri on ihan nipattavassa kunnossa. Yleensä kesken raivon tulee sitten se unikin "ihan yllättäen" -kaikille muille ei mikään yllätys, paitsi asianosaiselle "ei niin väsyneelle" pienelle miehelle.

Pojat on myös alkaneet jo orastavasti leikkiä keskenään. Tämä tosin ei äidin mielestä ole leikki, mutta poikien mielestä ihan erinomaista ajanvietettä. He kaataa vuorotellen lelulaatikoita kumoon, leikkii ehkä 2min ja siirtyy seuraavan lelulaatikon kimppuun. Lelulaatikoita on tarkoituksella monta pienempää, jotta niihin lelujen kerääminen olisi edes jollain tasolla mielekästä. Yksi päivä viihdytin itseäni laskemalla montako kertaa kerään lelut yhteen lelulaatikkoon (siihen isoimpaan) jos siivoan aina kun pojat siirtyy siitä niin kauas, että saan tehdä sen rauhassa. Lopetin laskemisen siinä kuuden kohtaa, koska olin tehnyt sitä vasta pari tuntia ja kellon viisarit näytti aamu kahdeksaa.

Pojat myös ihanasti herää jälleen klo 6! Ihan sama mikä päivä on kyseessä tai herättääkö herätysklo tai jotain muuta vastaavaa. On niin valoisaa. Harkitsen vakavasti pimentäviä rullaverhoja, mutta emmin vielä, mahtaako sekään tähän asiaan pahemmin vaikuttaa.

On meillä uutisiakin, meille on tulossa kissa ja kani ensi kuun lopussa / kesäkuun alussa. Mä olen niistä ihan täpinöissäni :) Itsekseni mietin, että pakko näköjään joka vuosi joku vauva on kehittää tähän "vaivoiksi" jollei sitten enää ihmisvauvoja, niin aletaan sitten täyttää Nooan arkkia :D

Pikkuveli on myös alkanu reenata tosissaan ilman tukea seisomista. Tänään jopa seisoi niin, että vaihtoi lelua kädestä toiseen, mikä on jo aikamoisen taitava suoritus! Saas nähdä, kuinka paljon ennen vuosipäivää tämä pieni mies lähtee liikenteeseen...

 

HÄHÄÄ, tää on NIIN kiva leikki! Koirakin kattoo vieressä epäuskoisena...

1335809810_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä näkyy poikien yhteispeli-ilme, ne on kyllä oikeita velmuja, että innolla odotellaan mitä kaikkea velikullat keksii. Yksi huomio, pikkuveli ei voi syödä syöttötuolin tuoli-pöytä mallilla, koska sehän menee hirveeksi rallaamiseksi pitkin kämppää. Isovelihän on ihan loistava vauhdin antaja eikä syömisestä kyllä tuu mitään, kun pitää vedellä mutkat suoriksi. Niimpä meillä pikkuveli syö ihan kylmän viileästi lattialla, ihan turvallisuussyistä :)

 

1335809889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isoveli on maastumies henkeen ja vereen, niimpä laavullakin piti olla oma maasturi mukana ja tietenkin se meni omia reittejään sillä aikaa kun muurikkapannu ja loimulohet kuumenivat

1335810017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e