Lapsukainen on löytänyt "äänen lahjan" ihan kiva. Onhan täällä jo ollutkin eskarilaisen poissaollessa turhan hiljaista ;)

awwawwawwavvauvvauvvauvvaaaaaaaa on sellainen ihan perustyypillinen ääni. Onhan tossa jo sanakin (vauva) eli kai meidän lapsikin pääsee siihen lapsinerojen kategoriaan???

Unet on nyt tasaantuneet ja hippiaijei meillä on jonkinlainen rytmi! Tätä olen odottanut. Tuossa mietiskelin, että nyt eletään vauva-ajan ehkä ihaninta aikaa (äidin näkökulmasta).

Muksu ei vielä liiku, joten se jää suhteellisen helposti johonkin paikkaan. Vaikka möngertääkin, niin ei ole vielä salamannopea. Helppo harhauttaa uusilla jutuilla. Eilen saatiin hiljaisuus aikaiseksi, kun poika sai vispilän. Ei tarvita kalliita leluja ei. Hän viihtyy yksinään tuhdaten jonkun lelun kanssa 15min-30min riippuen vähän lelun mielenkiintoisuusasteesta. Tässä välin äiti kerkiää kutoa vaikka kuinka monta riviä.

Lapsi on kellontarkka syömisen suhteen. 30-45min heräämisestä tarvitaan sapuskaa, tissillä saa noin 20min armonaikaa.

Päivän kulku meillä (tällä hetkellä *kop kop*)

Herätys, kun isi herää eli vähän vaille 7 (joskus armollisesti nukkuu jopa 8:n)

Aamupalaksi puuroa n. 7.30-8.00

Tissiä noin vartti puuron syömisestä, ja tästä kestää noin tunnin ja poika on valmis aamupäikkäreille. Nukahtaa omaan sänkyyn, kun vie vinttiin heti kun ensimmäisen kerran on hieraissut silmiään (tämä on testilaboratorion tarkkaan kellottama kellonlyömä)

Nukkuu noin tunnin. Heräämisestä se n. 45min niin päiväruoka, syömisestä n. vartti niin tissiä. Päikkäreille noin tunnin päästä syömisestä eli siinä 11:30-12:30 riippuen päivästä.

Nämä unet yleensä kestää 2h, joskus joutuu tunnin kohtaa menemään ja tainnuttaa tissillä uudelleen. Pääpiirteittäin nukkuu putkeen. Nämä päikkärit jostain ihmeen syystä aina meidän parisängyllä. En ole vielä jaksanut alkaa huudattaa nukkumisen takia.

Herää noin puoli kolmelta ja taas odotellaan hetki ja välipala. Riippuen päivästä, mutta tämä soseannos on tosi pieni (en ymmärrä, kun unet on kumminkin pitkät ennen tätä.

Leikkimistä ja isin ja siskon kotiin paluun ihmettelyä.

n. klo 17 tarjoillaan päivän toinen liha-ateria, yleensä uppoaa noin puoli purkkia. Tästä taas hetki, ja kaveri on taasen taju poissa, mutta nämä päikkärit on yleensä vain 30min-1h.

Illalla (riippuen viimeisten päikkärien kestosta) puuron syönti (19-20) ja sen jälkeen noin puolen tunnin päästä nukkumaan yöunille. Meidän parisänkyyn. Illalla pimeässä ei nukahda omaan sänkyyn (ts. äidillä ei riitä hermo ihan vielä "väkisin" sinne nukuttaa)

Mutta tässä suurinpiirtein runko, minkä mukaan mennään. Tosin olen huomannut sen murphyn vaaninnan siitä, että auta armias kun menet jotain ajattelemaan "tekeväsi kun toinen nukkuu päikkäreitä" niin eipäs mene rytmit enää ollenkaan "ohjekirjan" mukaan.

Onneksi osaan ottaa relasti, ja sitten ei vaan tehdä. Ei se maailma yhteen pyykki-, astia-, pöly- yms. vuoreen kaadu ;) Tai kahteenkaan...

Soseita poika siis syö jo aika tavalla. Puuroja en ole enää kuukauteen möyhentänyt pienemmäksi. Ne siis on ihan sitä ryyniä, mitä pussista tulee puurokattilaan. Ei olla niitä alun jälkeen yhtään kakoskeltu. Varmaan kohta ostan sitä 8kk sosetta, koska on vähän siinäkin haastetta noille möyhentimille suussa.

26.11 olis tällä mammalla töihin paluu. Eilen laitoin päivähoitohakemuksen vetämään. Saa nähdä miten käy, päästäänkö tähän lähialueelle hoitoon, vai pitääkö kuskata 20km suunta ylimääräistä joka päivä.

Jaahas, nyt on se tissiaika (tänään otettiin varaslähtö päiväruokaan), eli työnantaja kutsuu.