Meillä oltiin eilen tutkimuskäynnillä Turussa, Viljo osallistuu Hyvän Kasvun Avaimet tutkimukseen. Tässä tutkimuksessa tutkitaan ensimmäiset pari vuotta kaikkea mitä lapsen elämässä tapahtuu ja sitten tehdään loppupäätelmä. Lähinnä keskitytään flunssiin ja korvatulehduksiin. Verikoe otettiin, mistä Viljo ei anna yhtään pistettä kenellekään. Vielä ulko-ovellakin meni hänellä naama ryttyyn kun näki tutkimushoitajan, kerta kaikkiaan ilkeä nainen... :)

Siellä myös punnittiin... TADAA! Pojan lukemat olivat vaatimattomat 7585g ja 62,8cm! Ja poika täyttää 3kk vasta ensi viikolla. Nyt sitten saadaan tietää mitä viikossa paino nousee, koska tasan viikon päästä on neuvolakäynti.

Uusia taitoja opetellaan. Massulleen kääntyy avustaen, mutta itsellä hänellä ei (vielä) ole mitään kiirettä mihinkään. Tosin kun katsoo tätä outokumpua, voi se kierähtäminen ollakin "vähän haasteellista" :D

1270722879_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kovasti Viljo myös opettelee jokeltelua, nyt on vuorossa "korkeat" äänet, vielä ei tule varsinaisia kiljaisuja, mutta selvästi äänenkorkeuksia on jo monta erilaista.

Vielä ei tartuta kiinni mihinkään tarkoituksella, mutta tänään muksi jo sitterin elukoita ihan selvästi tarkoituksella. Että kyllä sekin taito sieltä varmasti pian pompahtaa esiin.

Tänään oli myös enkkapäivät vaunuissa nukkumisessa. Oli niin ihana ilma, ja vihdoinkin myös meillä hiekkatie on niin kuiva, että lähdettiin oikein vaunulenkille. Sen päälle Viljo jäi vielä vaunuihin nukkumaan ja yhteensä veteli vaunuissa parin tunnin tirsat :) Hyvä, hyvä :) Yleensä sisällä ei tällä hetkellä taas nuku kuin tunnin puolitoista, että siinä mielessä olisi hyvä jos edes joskus nukkuisi (ja olisi syömättä) vähän pidemmän välin.

Yöt on edelleen rauhallisia. Viljo nukahtaa yöunilleen kahdeksan yhdeksän aikoihin ja nukkuu ekan pätkän noin kolme tuntia, sitten vetää vielä toisen pidemmän pätkän 2-4h ja sitten heräileekin tunnin välein... Mutta pääasia on kun ei kiukuttele öisin, niin mä pystyn ihan hyvin nukkumaan ja imettämään samaan aikaan. Meillä siis nukutaan perhepedissä vielä hyvin vahvasti, eikä näillä syömäväleillä kyllä pinnikseen poika ole menossakaan -koska mä itse haluan nukkua :) Itsekäs äiti :)

Äiti myös käväisi kirpparilla, ja eihän näitä voinut vastustaa. Ihan ihanat lenkkarit, ja pitihän niitä kokeilla -ihan hyvin ne pysyy jo nyt jalassa, vaikka ehkä numeron verran onkin vielä kasvunvaraa

1270722747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1270722804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eivät maksaneet kuin vitosen, ja meinasin, että vaikkei pidettäis kuin vähän aikaa niin olivat silti hintansa väärtit :D

Jahas, työnantaja kutsuu...