Tänään oli siis tuo 3kk neuvola, ja saatiin uudet viralliset "tulokset" eli 7750g ja 64,1cm hattu 42,5. Huokailin neuvolan tädille tuon jätkän syömävauhtia ja tahtia, kun nyt ollaan taas 2 päivää menty oikein "tehoimulla" ja täti vaan totesi, että nyt aletaan pojalle antaa vähän tuhdimpaa sapuskaa. JEE! Siis olisinhan minä kiinteän aloittanut omatoimisesti muutenkin, mutta jotenkin helpottavaa on (kuitenkin) että se aloite tuli sieltä neuvolan suunnalta :)

Nyt sitten arvon, aloitanko suoraan perunasoseen, vai aloitetaanko ensin riisivellillä. Kuulemma usein (nykyään) kun aloitetaan aikaisemmin (kuin se suositus 4-6kk) kiinteät, niin aloitetaankin noilla velleillä. Mä en ollu moisista velleistä kuullutkaan, mutta kun kävelin kauppaan niin siellähän komeili maissi ja riisivelliä valmiissa purkissa.

Nappasin mukaani riisivellit, koska mulla on maissista huonoja kokemuksia vanhempien muksujen kanssa. Molemmilla heitti mahan ihan sekaisin maissista (jopa vanhempana) ja hirmuiset ilmavaivat. Niimpä ajattelin, että tuo riisi olis jotenkin kumminkin "turvallisempi vaihtoehto" ja vois kuvitella että muilla mailla vierahilla tätä riisiä annetaan lapsille myöskin melko aikaisessa vaiheessa.

Tänään sai poika myös rokotuksen. Toinen oli liuos suuhun, josta ainakin 1/3 meni ohi... Viljolla on iso suu, ja sehän sitä liuosta sitten hamstrasi suun täyteen ja köhäytti ulos melko hienossa kaaressa :D Ovela poika... Noh, kyllä varmasti tarvittava määrä meni myös kurkustakin sisään.

Toinen rokotus olikin sitten oikein kunnon piikki. Eipä ollut kovin valtava koettelus, vähän kiljutti se pistäminen mutta rauhottui tosi nopeasti. Varmaan se viime viikkoinen veren ottaminen oli niin kammottava kokemus, että Viljo meinasi, ettei tää ollu mitään :)

Rokotuksesta voi tulla kiukkuinen ja ärtyinen tai väsynyt. Viljo on vetänyt (syömistaukoja lukuunottamatta tietty...) unta huppuun siitä neuvolasta lähtien, eli me taidettiin saada sivuoireena se väsymys! No, ihan hyvä noista vaihtoehdoista :)

Koska rokotus on annettu tänään, niin siirretään suosiolla sitä sosetta huomiseen. Mun on pakko odottaa siihen asti kunnes isi tulee töistä, jotta saadaan ikuistettua se ilme -se onkin sitten varmasti jotain näkemisen arvoista. Oikein harmittaa, ettei vanhemmilta muksuilta ole tullut sitä irvistystä ikuistettua, mutta nyt otetaan vahinko takaisin.

Huomenna onkin isännän ensimmäinen työpäivä taas 2,5 viikon lomailun jälkeen. Meillä siis palataan "normaaliin rytmiin" ja varmaan tarkoittaa myös sitä, että päivitystä alkaa tulla tiheämpään tahtiin :)