Tämähän menee nyt sitten jälkikasvun puolesta juoruamiseksi... :D

Kategoriat menee näin alkuun varmaan vähän tiuhempaan -myöhemmin kun tapahtumarikkaus vähän muuttaa muotoaan on varmasti järkevämpää vähän pidentää aikavälejä. 3v1kk kun ei kuulosta kovin järkevältä...

Täällä voidaan paksusti, ja isi on tyhmä. En ymmärrä mikä siinä on, mutta nyt on kaksi iltaa isi ollu ihan TYHMÄ. Ihan sama mitä se tekee, musta se on tyhmä ja piste. Ei kelpaa sylit, ei samat asennot, ainoastaan äiti -mä totisesti toivon, että tämä ei tule olemaan mikään lopullinen ja pysyvä olotila, vaan kyseessä on nyt vaan joku tissitankkaus/äitihellyyskausi.

Eilen oli myös neuvola, ja tasan viisi kiloa näytti vaaka, eli kyllä ruoka ainakin perille menee... Pituuttakin oli yhtäkkiä pompsahtanut 56.2cm ja neuvolatäti epäili, että olivat TYKS:ssä ottaneet vähän turhan alimittaisen pituusmitan, koska kyllä muutamassa viikossa 4 sentin pituuskasvu on vähän turhan paljon -eli varmasti eivät ole venytelleet jalkoja mittaustilanteessa kovinkaan paljoa. Kuulemma ihan yleistä, että näin käy.

Meillä käytetään siis viralliseti 62cm bodyja, muutamia 56 senttisiä (Reiman) puolipotkareita on vielä käytössä. Muutenkin tuntuu, että tällä pojalla on keskivartalo "hyvin kehittynyt" koska neppareista ja pituusmitasta alkavat bodyt krinnaamaan -ei niinkaan leveydestä :)

Neuvolan täti taas lykkäsi D-vitamiini tippoja mukaan. Oon kahden vaiheilla annanko vai en. Jos annan on mahdollisesti seuraavat 3 päivää yhtä helvettiä (nimim. kahden lapsen kokemuksella) voihan toki olla, että meneekin ilman mitään vatsavaivoja, mutta oon jotenkin NIIN skeptinen. Meillä menee nimittäin yöt nyt niin hyvin, etten kyllä ole millään valmis uhraamaan hyvin (nyt jo!) muodostunutta rytmiä! Kaksi edellistäkin lasta on kasvanut ihan ilman D-tippoja (joo, joo olen huono äiti...) kun en kerta kaikkiaan niitä aluksi voinut antaa, sitten muistin sillon tällöin ja lopulta luovutin kokonaan... En oikein usko, että olen tämän asian kanssa yksin.

Poika menee nukkumaan 21-23 välillä ja nukkuu aamu puoli yhdeksään. Käytännössähän toki herää syömään parin tunnin välein, mutta ei pahemmin "känise" vaan mä käytännössä pystyn imettämään unissani tyypin -eli mä saan ihan kunnolliset yöunet (ainakin toistaiseksi). Yläkertaan tästä kiitos! On ihan eri juttu tehdä päivällä juttuja kun on pirteä :)

Muutoskin tapahtuu salamana, eli sen puoleen en kyllä vielä ole mitenkään "nuolaissut"... :)

Jäin ihmettelemään neuvolan monistenivaskaa (jos raskaana kuvittelit saavasi paljon "tietoa" kirjallisessa muodossa, niin se ei ole mitään tähän vauvaelämään verrattuna ;D) siinä kun oli jos jonkun näköistä brosuuria. Eniten oikeastaan pisti silmään (mainos) RELA tipoista, joita kuulemma voi antaa jo vastasyntyneelle jne. Neuvolan täti jutteli tyyliin, monet antaa jo ihan varmuuden vuoksi, ja vaikkei teillä vielä olekaan vatsavaivoja niin nämä tipat alkaa vaikuttamaan vasta viiveellä, että vasta 2 viikon käytön jälkeen voi sanoa että onko apua. Siis apua mihin? Kun ei meillä ole mitään sellaisia vatsavaivoja johon nyt mun mielestä kannattaa alkaa "ihan varmuuden vuoksi" syöttää lapselle maitohappobakteereja....? Oonko mä nyt jotenkin jäänyt jälkeen, koska musta neuvola on entistä enemmän siirtynyt olemaan "mainoskeskus" mitä erilaisimmille tuotteille. 

Tavallaan kyllähän sen ymmärtää, että on tosi kiva jakaa "ilmaisia" tuotteita asiakkaille, ja brosuureista toki varmasti saa myös ihan ajantasaista tietoa, mutta miten mahtaa olla sen tasapuolisuuden, puoluettomuuden sekä terveydenhoitajan ammattitaidon tuoda kaikki eri puolet asiasta esiin? Kyllä mulla ainakin nousee karvat pystyyn, kun pitää ostaa "tätä D-tippaa, sitten on tämän särkylääke ja vielä tämä vatsahappobakteeri" Eikä mitään mainintaa mistään muusta, tulee ihan mieleen Liberokassi TYKS:ssä -nykyään sentään kysytään haluaako sen, mutta muuten, onhan se pakko myöntää että karkean luokan tuotteellistamistahan sekin on (kyllähän minäkin sen otin :D).

Täällä sataa edelleen lunta koko ajan. Tyttö on kipeänä, joten olemme olleet sisällä taas muutaman päivän -tosi kiva, kun nyt olisi vihdoinkin lauhtunut sen verran että ei olisi mitään esteitä ulkoilulle :) No kyllähän me ehditään...

Huomenna onkin edessä Turussa uusi lastenkirpparin katselmus, saa nähdä mitä jää käteen...

Tässä vähän kuvaotoksia, ensin eka kylpy tässä maailmassa

1265705020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vahtikoira työssään...

1265705534_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäksi otos tuoreeltaan eiliseltä, eli on jo kasvettu (melkein) isoksi pojaksi...

1265704905_img-d41d8cd98f00b204e9800998e